GY.I.K.

Mit jelent az M*Patch?

Egy olyan koncepció, amely a korábbi MAGUS logó alatt megjelent szabályrendszerek javítását tűzte ki célul. E folyamatban a kezdeti lépést a Tiltott Törvénykönyv (TTK) néven fejlesztett alapkönyv jelenti.

Kiknek szól ez a szabálykönyv?

A szabálykönyv mindazoknak íródik, akik örömmel szerepjátszanak ebben a fantasy világban. Jelen állapotában a különféle korábbi rendszerekben (főképp ETK és ÚTK) jártas rajongókat célozza meg, de a távlati célok közt szerepel az is, hogy a teljesen kezdő játékosokat is megcélozza.

Mennyiben tekinthető ez hivatalos kiadványnak?

Semennyiben! Ez jelen pillanatban egy 100%-ban rajongói anyag.

Mennyibe kerül?

A szabálykönyv teljesen ingyenes, bárki által letölthető és használható. Az anyag elején található licenc részletesen taglalja a kapcsolódó kérdéseket.

Miért szánjunk időt arra, hogy egy új rendszert tanuljunk meg?

A korábbi rendszerek fejlesztése sajnos leállt, és ha őszinték akarunk lenni számtalan olyan hibát és hiányosságot hagytak az utókorra, amelyek gyakran a játékélményt is negatívan befolyásolják. A M*Patch ezekből az elődökből táplálkozik, de egyúttal kísérletet tesz arra is, hogy javítsa a hibákat és megfeleljen a rajongói kör elvárásainak. Lehetőséget biztosítson arra, hogy idővel az egyes regények és novellák főhőseihez hasonló tettek végrehajtására képes karakterekkel róhassuk a kontinens útjait.

Milyen előismeret szükséges a használatához?

Az anyag szándékosan nem foglalkozik a szerepjáték helyszínének bemutatásával. Éppen ezért főképp azok fognak otthonosan mozogni benne, akik más egyéb forrásokból fel vannak vértezve e világ ismeretével.

Mennyire végleges ez a kiadvány? Milyen sűrűn várhatók fejlesztések, vagy új kiegészítők hozzá?

Amint azt már több helyen is jeleztem, a törvénykönyv anyaga még közel sem végleges. A fejlesztése elérkezett egy olyan pontra, hogy nélkülözhetetlenné vált a rendszer működésének, használhatóságának a gyakorlatban való tesztelése. Lényegében e tesztek fogják eldönteni azt, hogy mennyire tekinthető véglegesnek a kiadvány. Emiatt nehéz pontosan nyilatkozni arról, hogy mikorra várható az alapkönyv következő verziója. Ezzel együtt folyamatosan – a tervek szerint egy-két havonta – várható valami olyan megjelenése hozzá, amely bővíti a rendelkezésre álló anyagot. Azt, hogy pontosan mi és mikorra, az Ütemterv alatt olvashatjátok, illetve feliratkozhattok a Hírlevelünkre.

Hol lehet véleményeket megosztani róla?

Itt ezen a honlapon! A Fórum menüpont alatt van mód arra, hogy bárki bármilyen véleményt, kritikát, észrevételt vagy javaslatot fogalmazzon meg a M*Patch kapcsán. Tehát bíztatok mindenkit, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, hiszen e honlap létrejöttének is ez az elsődleges célja: a fejlesztés segítése, a rajongók bevonása ebbe a folyamatba.